ГоловнаПолітика

Депутати Ради показали виставу в залі засідань

В українському парламенті відбулися сценічні читання про сильних жінок

Депутати Верховної Ради на ранковому засіданні показали у залі засідань спектакль "Сім", заснований на реальних життєвих історіях семи жінок з різних країн світу.

У дійстві взяли участь Таміла Ташева (зіграла пакистанську правозахисницю Мухтар Май), Ірина Луценко (росіянка Марина Пісклакова-Паркер), Ірина Подоляк (афганка Фаріда Азізе), Остап Семерак (ірландка Інесс Маккормак), Борислав Береза (гватемалка Анабель Де Леон), Наталія Сумська (камбоджийка Му Сокуї), Мустафа Найєм (нігерійка Хафсат Абіола).

"Сім" - це документальна п'єса, що складається з інтерв'ю семи активісток, які борються за права жінок по всьому світу. П'єса подорожувала світом, показана більш ніж 150 разів у 35 країнах. Зокрема, читання "Семи" відбулися в Європарламенті у Брюсселі, на базі НАТО (у виконанні генералів командування НАТО), а також у Нью-Йорку за участю оскароносної актриси Меріл Стріп, яка прочитала роль Інес Маккормак.

Автори п'єси "Сім": Пола Сізмар, Кетрін Філу, Гейл Крігелем, Керол К. Мек, Рут Мергреф, Анна Дівір-Сміт і Сьюзен Янковітц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram