ГоловнаПолітика

Паскал став першим заступником голови Національної поліції

Одіозний міліціонер уникнув люстрації.

Паскал став першим заступником голови Національної поліції

Заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал перейшов на посаду першого заступника голови Національної поліції - начальника кримінальної поліції.

Про це йдеться у відповіді МВС на запит "Громадського люстраційного комітету". Ця організація домагалася люстрації Паскала.

"Наказом МВС України від 05.11.2015 №2282 л/с, відповідно до пункту 9 розділу XI Закону України "Про Національну поліцію" і відповідно до пункту 64 з "Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ" генерал-лейтенант міліції Паскал Василь Федорович звільнений з органів внутрішніх справ у запас Збройних Сил у зв'язку з переходом у встановленому порядку на роботу (службу) в Національній поліції, призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції", - сказано в документі.

Паскалу, як сказано у відповіді, під час переатестації присвоєно звання генерала поліції другого рангу.

Фото: http://lku.org.ua

Першого заступника і заступників керівника Національної поліції призначає на посаду і звільняє міністр внутрішніх справ за поданням керівника Національної поліції.

Нагадаємо, Василь Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту кримінального розшуку МВС України. Сукупно Паскал понад рік із 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року займав ці посади і мусив підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років. Однак у грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ.

Департамент кримінального розшуку МВС, яким керував Паскала, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, у тому числі Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів, публічно висловлені ще 15 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram