ГоловнаСвіт

На кордоні Туреччини та Сирії збито російський військовий літак (оновлено)

Пілоти катапультувалися

На кордоні Сирії і Туреччини турецькі повітряні сили збили військовий літак. Турецькі ЗМІ повідомляють, що літак належить російським ВПС.

Свідки повідомляють, що літак стрімко зайнявся і впав у горах. Падіння сталося в районі Туркменської гори в провінції Латакія.

Турецький військовий сказав Reuters, що літак збили винищувачі F16, оскільки той порушив повітряний простір країни. Пілот збитого літака катапультувався.

CNN стверджує, що пілоти розмовляють по-російськи. Місцеві пишуть у твіттері, що один з них уже нібито в руках правоохоронців.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу дав розпорядження міністрові закордонних справ провести консультації з НАТО й ООН про останні події на кордоні із Сирією.

Міністерство оборони РФ підтверджує падіння російського Су-24. Літак перебував на висоті 6000 метрів, стверджують російські силовики, пише ТАСС.

"З'ясовуються обставини падіння російського літака. Міноборони РФ зазначає, що весь час польоту літак перебував виключно над територією Сирії. Це зафіксовано об'єктивними засобами контролю", - сказали в Міноборони.

Оновлено: Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на офіційного представника турецької влади, два військові літаки порушували повітряний кордон Туреччини в той момент, коли один із них збили. Джерело агентства зазначило, що обидва повітряні судна отримали попередження не перетинати кордон країни.

При цьому, згідно із заявою турецької армії, на яку посилається

Рейтер, збитий літак отримав 10 попереджень.

Нагадаємо, після початку російських авіабомбардувань у Сирії Туреччина кілька разів повідомляла, що російські літаки порушували її повітряний простір, і попередила, що буде збивати їх. 16 жовтня військові літаки Туреччини збили російський безпілотник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram