ГоловнаСвіт

Трамп закликав відновити тортури водою для терористів

Трамп займає друге місце в рейтингу популярності кандидатів у президенти серед прихильників республіканців.

Трамп закликав відновити тортури водою для терористів
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на посаду президента США Дональд Трамп закликав відновити тортури терористів.

Про це повідомляє Fox News.

Йдеться зокрема про тортури водою (waterboarding), коли підозрюваного прив'язують до дошки, нахиляють її і поливають голову, що провокує в катованого враження, буцім він тоне. На думку Трампа, це порівняно м'який метод отримання інформації. "Я повернув би цю практику, - повідомив політик. - Там, в Іраку і Сирії, вони (терористи - ред.) не використовують тортури водою, вони просто відрубують людям голови".

Трамп також зазначив, що ісламісти практикують масові страти шляхом утоплення: "Вони просто топлять людей. Не знаю, чи в курсі ви, але вони просто заганяють людей у клітки, потім опускають їх в океан, а потім витягують клітку на поверхню. Думаю, катування водою порівняно з тим, що вони зробили б із нами, якби ми потрапили до їхніх рук, - просто квіточки".

Магнат Дональд Трамп займає зараз друге місце в рейтингу популярності кандидатів у президенти США серед прихильників Республіканської партії. Результати останніх опитувань показують, що перше місце за популярністю серед консерваторів зайняв колишній нейрохірург Бен Карсон - на його підтримку виступають 26% республіканців. Трампа підтримують 22% опитаних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram