ГоловнаПолітика

МІУ презентувало нову службу безпеки на транспорті

Відомство запрацює з початку року замість Укртрансінспекції й Укрморрічінспекції.

Міністерство інфраструктури України в п'ятницю провело презентацію нової служби безпеки на транспорті, яка з нового року замінить Укртрансінспекцію і Укрморрічінспекцію.

"Нове відомство покликане кардинально змінити підхід до безпеки на всіх видах комерційного транспорту. Від контролю за технічним станом автомобіля до охорони великих інфраструктурних об'єктів», - повідомляє прес-служба МІУ. У тому числі воно здійснюватиме ваговий контроль на дорогах.

Зараз відбувається навчання інструкторів, із якими працюють польські експерти. Польща також передала технічну допомогу у вигляді трьох мобільних комплексів для придорожніх перевірок. У планах міністерства - закупити ще 71 такий комплекс.

Набір інспекторів Укртрансбезпеки почнеться трохи пізніше.

Нагадаємо, рішення про створення Укртрансбезпеки ухвалили на рівні уряду. Нову службу буде створено шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті та Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті. Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 11 лютого №103, Укртрансбезпека є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координує Кабмін через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику у сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибного господарства).

Керівником відомства є Микола Горбаха, який до цього два роки очолював Департамент безпеки МІУ, а перед цим 9 років працював в ДП "ДержавтотрансНДІпроект".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram