ГоловнаПолітика

МВС: замах на головного судового експерта може бути пов'язаний з MH17

Рувін входить у міжнародну комісію з розслідування загибелі малайзійського "Боїнга.

МВС: замах на головного судового експерта може бути пов'язаний з MH17
Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Міністерство внутрішніх справ припускає, що замах на головного судового експерта Олександра Рувіна може бути пов'язаний із його вкладом у розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга".

Про це повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко у фейсбуці.

"Замах на вбивство директора КНДІСЕ Олександра Рувіна розслідуватиме Головне слідче управління Нацполіції. Зараз потерпілий перебуває в лікарні під охороною. Його життю ніщо не загрожує. Є два свідки цього зухвалого збройного нападу. Проводяться всі необхідні слідчо-розшукові дії. Усі версії злочину, зокрема й пов'язана з професійною діяльністю Рувіна, будуть ретельно перевірені. КНДІСЕ - провідна судова експертна організація в країні, її фахівці роблять складні експертизи в багатьох гучних кримінальних процесах. Зокрема і в справі рейсу МН-17", - написав він.

Зі свого боку журналіст Юрій Бутусов зазначає, що Рувін є єдиним в Україні експертом-вибухотехніком з міжнародною сертифікацією.

"Він входить від України в міжнародну комісію з розслідування загибелі малайзійського "Боїнга" MH-17, і саме він представляв позицію України на всіх засіданнях, викриваючи маніпуляції російських експертів. Важко переоцінити значення роботи КНДІСЕ - саме під керівництвом Рувіна зроблено всі експертні висновки, відеофільми та презентації в цій справі. Саме в КНДІСЕ зроблено біохімічний аналіз елементів ураження російського "Бука", проведено експертизу бойових частин усіх українських зенітних ракет і ракет "повітря-повітря", яка довела непричетність України до злочину. На висновках його експертиз ґрунтується прокуратура Нідерландів у цій справі", - зазначив він.

Також Рувін є керівником експертних груп у справах про загибель українських воїнів в Іловайську та в Іл-76 у Луганську.

Нагадаємо, на Рувіна, директора Київського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції, напали ввечері 18 листопада в Оболонському районі Києва. Рувін приїхав додому в автомобілі, і тільки-но він вийшов із транспортного засобу, до нього підбіг невідомий і зробив три постріли. Коли потерпілий упав, нападник утік із місця події.

Судового експерта госпіталізовано з вогнепальними пораненнями стегна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram