ГоловнаСвіт

Сирія зажадала координувати з нею дії проти ІД

Посол САР в РФ назвав будь-які не узгоджені з Дамаском дії агресією проти Сирії

Сирія зажадала координувати з нею дії проти ІД
Пророссийский митинг в Дамаске (Архив)
Фото: EPA/UPG

Офіційний Дамаск зажадав координувати з ним дії, які інші країни здійснюють на сирійській території.

Про це заявив посол Сирії у Росії Ріяд Хаддад в інтерв'ю "Интерфакс".

"Будь-яка сила, будь-яка країна, яка заявляє про протидію тероризму на території Сирії, повинна координувати свої дії з урядовою армією Сирії та сирійським урядом, і Франції це теж стосується, - повідомив дипломат. - Будь-які дії без координації з урядом Сирії вважаються агресією проти країни".

При цьому Хаддад пояснив, що координація дій з Москвою рівнозначна координації їх із Дамаском: "Росія від самого початку кризи очолює міжнародні зусилля для знищення терору, і тому уряд Сирії погоджується, щоб Росія координувалася з будь-якою країною в цій галузі. Це вважатиметься автоматичною координацією з сирійською армією", - додав дипломат.

Росія завдає авіаударів по терористичних угрупованнях на території Сирії з 30 вересня. З проханням про надання військової допомоги для протидії бойовикам, у тому числі "Ісламської держави" і "Джебхату ан-Нусра", до Москви звернувся президент Сирії Башар Асад.

При цьому Росія стверджує, що завдає ударів тільки по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава", проте за цей час РФ не раз викривали у наданні неправдивої інформації про цілі авіаударів. Так, правозахисники, країни Заходу і жителі Сирії звинувачують Росію у підтримці урядових військ Башара Асада і ударах по поміркованій сирійській опозиції, унаслідок чого гинуть також мирні жителі.

США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, з серпня 2014 року почали військові дії проти екстремістів в Іраку, а у вересні того ж року розпочали завдання повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram