ГоловнаПолітика

Мартиненко звинуватив Лещенка у спробі зліпити з нього ворога журналістів

Нардеп готовий оплатити Лещенкові охорону

Мартиненко звинуватив Лещенка у спробі зліпити з нього ворога журналістів
Фото: Макс Требухов

Народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заперечує організацію стеження за колегою з фракції БПП Сергієм Лещенком і готовий оплатити йому охорону.

"Народний депутат Сергій Лещенко продовжує проти мене дискредитаційну кампанію. Він намагається бути і прокурором, і суддею. Цей депутат вигадав новий фейк - ніби я за ним стежу. Мабуть, завтра він звинуватить мене у тому, що я підглядав за ним у вікно", - цитує Мартиненка агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами депутата, він ще у неділю через колегу по фракції запропонував найняти Лещенкові охорону або оплатити її. "Отримав категоричну відмову - і зрозуміло чому. Тому що цей фейк знадобився для подальшої провокації", - сказав Мартиненко.

"Своєю істерикою "Мартиненко за мною стежить і переслідує" Лещенко хоче маніпулятивно зліпити з мене ворога журналістів. Це повна нісенітниця. Понад те, ще з часів Кучми я відстоював свободу слова, коли в умовах жорсткого тиску влади був одним з організаторів незалежної телекомпанії Нова мова ", яка робила знамениту програму "Післямова", - додав Мартиненко.

Парламентар вважає, що мета інформаційної кампанії Лещенка - не тільки дискредитувати його, але і за допомогою своїх зв'язків у Генпрокуратурі домогтися порушення кримінальної справи нібито за фактом переслідування журналістів. У зв'язку з цим, Мартиненко знову і вже публічно пропонує Сергію Лещенку сплатити йому послуги охорони, "щоб він так не хвилювався за свою персону".

Нагадаємо, Лещенко заявив, що глава МВС України Арсен Аваков і Мартиненко стоять за організацією стеження за ним. "Я відчуваю, що перебуваю під незаконним стеженням з боку правоохоронних органів, зокрема прослуховування мобільних телефонів. Збір інформації щодо мене з метою з'ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації, якщо їх цікавитимуть подальші дії у тій кампанії, що вони замислили", - розповів Лещенко в інтерв'ю виданню Deutsche Welle, опублікованому в середу.

На запитання журналіста про те, хто може стояти за організацією такого стеження, нардеп відповів: "Це робить Аваков і депутат Мартиненко, вони обоє стали фігурантами публікації в останні місяці, об'єднали зусилля і, зокрема, працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС".

На думку Лещенка, Аваков і Мартиненко здійснюють спроби нівелювати його викриття у кримінальній справі щодо Мартиненка у Швейцарії, щодо його зловживань в урановій і титановій галузях, і щодо перевдення їхнім однопартійцем, народним депутатом Ігорем Котвицьким $40 млн. на Панаму.

Аваков назвав брехнею ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram