ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ показала фото підірваної на борту А321 бомби

Джихадисти заявили, що спочатку планували підірвати західний літак.

Журнал терористичного угруповання "Ісламська держава" Dabiq опублікував фото бомби, яку, як стверджують терористи, підірвали на борту російського літака А321, що впав на Синайському півострові у Єгипті.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На фотографії показано металеву банку з-під напою Schweppes. Поруч із нею дріт, який веде до металевій основі. Третя частина бомби - дріт, який відходить до перемикача з позначками "увімкнути" і "вимкнути". Зображення з'явилося в журналі Dabiq, який належить терористам.

Також терористи заявили, що спочатку планували підірвати західний літак, проте рішення встановити бомбу на російському літаку ухвалили після початку авіаударів Росії в Сирії.

Бомба на літаку А321 була закладена під пасажирським сидінням

Раніше 18 листопада газета "Коммерсантъ" писала, що під час вивчення уламків на Синайському півострові російського літака Airbus A321 експерти ФСБ встановили, що бомба була встановлена під пасажирським сидінням біля вікна в салоні літака.

У вівторок, 17 листопада, Росія визнала падіння A321 терактом.

Літак авіакомпанії "Когалымавиа" розбився на півночі Синайського півострова у Єгипті 31 жовтня, всі 224 людини, які перебували на борту, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram