ГоловнаСуспільствоПодії

Києвом прокотилася хвиля повідомлень про мінування McDonald's (оновлено)

Ресторани відновлять роботу після перевірки вибухотехніками

Києвом прокотилася хвиля повідомлень про мінування McDonald's (оновлено)
Фото: Виталий Головин

McDonald's мусив закрити кілька ресторанів у Києві через хвилю повідомлень про мінування, розповіла представник прес-служби компанії Євгенія Денисьєва.

"Кілька закладів мережі в Києві зачинено для відвідувачів до повного обстеження правоохоронцями та підтвердження безпеки перебування в них. Заклади відновлять свою роботу, тільки-но ми отримаємо відповідний дозвіл від уповноважених фахівців", - повідомила вона агентство "Українські новини".

Газета "Сегодня" з посиланням на ГУ МВС Києва пише, що надійшло анонімне повідомлення про замінування одного з ресторанів мережі, але якого саме - в повідомленні не уточнили. Тому правоохоронці перевіряють усі заклади цієї мережі. Їх у Києві - понад 30.

Водночас 112 канал стверджує, що невідомий спочатку сказав, що заміновано заклад на Борщагівці. Через годину він повідомив, що так само заміновано ресторани біля станцій метро "Чернігівська" та "Гідропарк".

Оновлення. Також у ДСНС надійшла інформація про мінування всіх станцій метро, у зв'язку з чим наземні виходи почали патрулювати в посиленому режимі. Після ретельної перевірки станцій метро вибухових речовин не виявлено, тому метрополітен працює у звичайному режимі.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомляли, що кожен виїзд вибухотехніків за повідомленням про мінування коштує державі 30 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram