ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Художнику Павленському висунули звинувачення у "вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті"

За версією слідства, Павленський переслідував "свої політичні та соціальні цілі"

Художнику Павленському висунули звинувачення у "вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті"
Фото: tvrain.ru

Російському художнику Петру Павленському, який підпалив двері ФСБ на Луб'янці, висунули офіційне звинувачення - у вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті.

Про це повідомила його адвокат Ольга Чавдар, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні висунули звинувачення за ч.2 ст.214 КК РФ - вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті", - повідомила Чавдар.

За версією слідства, підпалюючи двері будівлі Федеральної служби безпеки, Павленський переслідував "свої політичні та соціальні цілі".

"Не зрозуміло, що взагалі таке "соціальні цілі" в розумінні слідства. Яким чином художник Павленський, не належачи до жодного з наявних політичних чи громадських об'єднань, міг висловлювати будь-чиї ідеї? Адже визначення "соціальний" передбачає наявність соціуму, певної соціальної групи", - сказала адвокат.

Вона зазначила, що захист і сам фігурант доводитимуть абсурдність висунутого обвинувачення.

Нагадаємо, Павленський у ніч проти 9 листопада підпалив вхідні двері будівлі ФСБ РФ у Москві. Павленського відразу ж затримали за ст. 20.1 КоАП (дрібне хуліганство). Згодом справу почали розглядати за статтею "вандалізм". Павленський же зажадав від суду розглядати його справу за статтею "тероризм". Так він висловив свою солідарність з українським режисером Олегом Сенцовим.

У Росії Павленського також судять за акцію "Свобода" у 2014 році в Санкт-Петербурзі. Тоді активісти підпалили покришки на Малому Конюшенному мосту, а Павленський стукав по металу, відтворюючи "звук, характерний для Майдану". На засіданні 15 липня художник дав обітницю мовчання і відмовився відповідати на будь-які питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram