ГоловнаСвіт

Упізнано тіла 103 жертв терактів у Парижі

ЗМІ повідомляють, що на околиці Парижа в покинутому автомобілі знайшли кілька автоматів Калашникова.

Упізнано тіла 103 жертв терактів у Парижі
Фото: EPA/UPG

У Франції упізнали тіла 103 загиблих у терактах. У країні триває триденний траур.

Про це повідомив прем'єр Франції Мануель Вальс, передає ВВС Україна.

Французькі ЗМІ повідомляють, що на околиці Парижа Монтрей у покинутому автомобілі знайшли кілька автоматів Калашникова.

Як повідомляють, особи, які вчинили напад на Париж, використовували чорний Seat. Це дозволяє припустити, що декотрим із них удалося втекти. Опис цього автомобіля дав раніше один з очевидців нападу. Представники влади раніше повідомляли, що нападники використовували автомати Калашникова.

У Бельгії заарештували сімох людей, пов'язаних із нападами. Двоє з них - французи зі столиці Бельгії. Один з них жив у столичній комуні Моленбек-Сен-Жан.

За даними ЗМІ і французької влади, наразі встановлено особи трьох бойовиків, це: 29-річний француз Ісмаїл Омар Мостеф, Абдулабак Б. і громадянин Сирії Ахмед Алмохаммед (його паспорт знайшли поруч із тілом).

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі сталася серія терактів, під час яких загинули 129 осіб, більш ніж 300 постраждали, із них близько сотні перебувають у тяжкому стані.

Усього в атаках на Париж брали участь щонайменше вісім осіб. Троє підірвали себе в клубі Bataclan, четвертого терориста, який брав участь у нападі на заклад, застрелили поліцейські. Ще троє бойовиків підірвали себе біля Стад де Франс, де грали збірні Франції та Німеччини. Восьмий терорист підірвав себе на бульварі Вольтера.

Перед тим як підірвати себе, терористи "спокійно і методично" розстрілювали пересічних парижан. Стрілянина була щонайменше в шістьох місцях.

Відповідальність за теракти в Парижі взяла на себе ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram