ГоловнаПолітика

Порошенко дав наказ силам АТО відкривати вогонь у відповідь

Президент вважає, що бойовики намагаються зірвати Мінські домовленості.

Порошенко дав наказ силам АТО відкривати вогонь у відповідь

Військовослужбовці, які несуть службу на Сході, мають наказ даватти відсіч ворогові в разі загрози їхньому життю, повідомив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО в середу.

"Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли створюється небезпека для їхнього життя, в умовах, коли вони є об'єктом нападу, в умовах крайньої необхідності відкривати вогонь на ураження. Ми не допустимо, щоб ворог зміг застати нас зненацька", - наводить прес-служба Президента слова Порошенка.

При цьому глава держави підкреслив, що вогонь у відповідь - оборонні дії, а Україна непохитна у своїй прихильності виконувати Мінські домовленості.

Президент заявив, що вчора і сьогодні вночі були бойові зіткнення в зоні АТО.

Порошенко вважає ескалацію на Донбасі спробою зірвати Мінські домовленості. Про таке прагнення сепаратистів, за його словами, також свідчать обстріли зі зброї, яка мала давно бути відведена, недопуск Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в місця спостереження, в місця відведення бойової техніки, до неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону.

Президент також зазначив, що Україна проводить консультації з країнами Європейського Союзу та зі США про продовження санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, режим тиші на Донбасі встановився з початком осені. На початку жовтня обстріли практично зійшли нанівець. Однак починаючи з 18 жовтня, коли сторони мали почати відведення озброєнь у Донецькій області, бойовики "ДНР" практично щодня обстрілювали українських військових. Останніми днями ситуація різко загострилася.

Напередодні сили АТО завершили відведення озброєнь. Бойовики заявили, що теж зробили це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram