ГоловнаКультура

Французька зірка Віржіні Ледуаєн зіграє у фільмі, який знімають у Києві

Продюсери "Поліни" оголосили акторський склад

Французька зірка Віржіні Ледуаєн зіграє у фільмі, який знімають у Києві
Фото: EPA/UPG

Зірка французького кіно Віржіні Ледуаєн зіграє у фільмі "Поліна", зйомки якого почалися в Києві 1 листопада. Про це повідомили продюсери стрічки.

Віржіні Ледуаєн - володарка нагород Берлінського кінофестивалю і Європейської кіноакадемії за роль у фільмі Франсуа Озона "8 жінок", стала популярна у всьому світі після появи у "Пляжі" Денні Бойла разом з Леонардо ді Капріо.

Участь у проекті підтвердив ще один відомий французький актор Едуар Баєр, виконавець ролі Астерікса у фільмі "Астерікс і Обелікс у Британії".

"Поліна" - фільм у жанрі фентезі. За сюжетом, маленька Поліна, яка нічого не знає про своїх батьків, живе в будинку своєї злісної тітки. Та збирається позбутися дівчинки у її день народження, щоб привласнити собі загадковий спадок Поліни. Намагаючись втекти від лиходіїв, Поліна вирушає в подорож на пошуки правди про свою сім'ю. Головну роль виконує українка Поліна Печененко.

З нею на майданчику задіяно зірок європейського та українського кіно.

Зокрема, у Києві вже працює голлівудський актор Сол Рубінек, який знімався у Клінта Іствуда, Тоні Скотта та Олівера Стоуна. Французька актриса і модель Одрі Марней знімалася у стрічках Мішеля Гондрі, Джорджа Клуні, Патріса Леконта і Седріка Клапіша, француз Віржіль Брамлі виконував епізодичні ролі у "Початку" Крістофера Нолана і "Мандерлеї" Ларса фон Трієра. Також у фільмі грають актори з Бельгії та Литви Вім Вілларт, Елуа Альфаро Верстраетен, Северія Янушаускайте.

У фільмі

також знімаються Василь Вірастюк та Яна Новикова ("Плем'я"). У камео з'являються режисер Мирослав Слабошпицький і співачка Джамала.

Виробництво фільму "Поліна" є копродукцією між Україною, Бельгією та Францією. Продюсерами картини виступили бельгійська компанія WILD TRIBE FILMS та українська студія FILM.UA. Режисер і автор сценарію фільму - Оліас Барко, призер Каннського МКФ (приз Тижня критики за короткометражний фільм Poubelles, 1994), а оператором-постановником фільму виступив Тьєррі Арбогаст, відомий своєю постійною співпрацею з Люком Бессоном.

Прем'єра "Поліни" відбудеться у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram