ГоловнаПолітика

Плотницький не з'явився до суду у справі Савченко

Ватажок "ЛНР" обіцяв дати свідчення, якщо його викличуть як свідка

Плотницький не з'явився до суду у справі Савченко
Игорь Плотницкий

Ватажок терористичного угруповання "ЛНР" Ігор Плотницький не з'явився в Донецький міський суд Ростовської області у справі української льотчиці, депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

Напередодні сам Плотницький пообіцяв дати свідчення на суді у справі Савченко, якщо його викличуть як свідка.

Після початку засідання суддя постановив продовжити оголошення результатів криміналістичної експертизи.

На попередніх засіданнях, якщо потерпілі і свідки були готові до допиту, їх опитували на початку.

Нагадаємо, Савченко ще в жовтні минулого року заявила, що її викрадачем є Плотницький, колишній командир загону бойовиків "Зоря". Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганська для передачі співробітникам ФСБ РФ на кордоні України та Росії. При цьому російські слідчі стверджують, що Савченко сама незаконно перейшла кордон. Її також звинувачують у вбивстві двох російських журналістів.

Як сказано у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram