ГоловнаСвіт

Кемерон назвав вимоги Британії до ЄС перед референдумом

Референдум про членство Великобританії в ЄС мають провести до кінця 2017 року

Кемерон назвав вимоги Британії до ЄС перед референдумом
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон написав офіційного листа голові Європейського Союзу Дональду Туску, в якому визначив вимоги Лондона до Євросоюзу.

Як повідомляє ВВС, цей лист дав старт кампанії з перегляду членства Великобританії в ЄС.

У своїй промові після публікації листа Кемерон назвав чотири основні завдання, виконання яких лежить в основі перегляду членства Великобританії в ЄС:

- Протекція британського ринку та інших країн, що не використовують євро-валюту;

- Підвищення конкурентоспроможності та звільнення від "тягаря бюрократії";

- Підтримка британських національних парламентів;

- Заборона мігрантам з ЄС отримувати робочі пільги.

"Місія здійсненна, але треба докласти масу зусиль, щоб досягти потрібних результатів", - заявив Кемерон.

Найскладнішим завданням британський прем'єр назвав заборону на одержання пільг мігрантам з Євросоюзу. Кемерон заявив, що "життєво необхідно" понизити високий і некерований рівень міграції.

Кемерон зазначив, що хоче, щоб Великобританія залишилася в Євросоюзі, але "не виключає" можливість виходу з ЄС, якщо вимоги Лондона не будуть враховані всіма 27-ма країнами союзу.

За словами Кемерона, референдум про членство Великобританії в ЄС мають провести до кінця 2017 року. Прем'єр-міністр заявив, що "хотів би назвати точну дату", але не може цього зробити, поки не закінчаться переговори з главами Євросоюзу.

Згідно з соціологічним опитуванням, проведеним у вересні 2015 року дослідним центром Survation, 51% британських громадян підтримують вихід з Євросоюзу.

На європейських виборах у травні 2014 року перемогу здобула "Партія незалежності Сполученого Королівства", яка вимагає виходу Великобританії з ЄС. Партія отримала більшість місць у Європарламенті: 24 з 73 місць, наданих Великобританії.

Сполучене Королівство користується особливим ставленням, за яким від Великобританії не вимагають обов'язкового введення євро-валюти, поки шляхом голосування парламенту або референдуму не буде ухвалено рішення увійти до єврозони. У жовтні 2013 року Девід Кемерон заявив, що Британія не має наміру переходити на євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram