ГоловнаПолітика

У "ДНР" вбили ставленика Курченка на чолі "міненерго"

Євгена Файніцького затримали на початку року, через кілька місяців він помер

У "ДНР" вбили ставленика Курченка на чолі "міненерго"
Евгений Файницкий
Фото: http://don.gp.gov.ua/

Прокуратура Донецької області розслідує загибель колишнього "міністра палива та енергетики ДНР" Євгена Файніцького.

Як повідомляється на сайті прокуратури, брат Файніцького звернувся із заявою до органів прокуратури України про те, що Євгена Файніцького жорстоко вбили й інформація про цей факт замовчується.

Файніцький наприкінці 2014-го - початку 2015 років працював так званим "міністром палива та енергетики "ДНР". У лютому його затримали представники псевдоміністерства держбезпеки "ДНР" нібито за шпигунство.

У матеріалах, переданих заявником до органів прокуратури України, є офіційна відповідь "виконувача обов'язків генерального прокурора "ДНР" Андрія Співака, в якій зазначено, що Євгена Файніцького заарештували за "... проукраїнську, бендерівську, націоналістичну позицію".

Фото: http://don.gp.gov.ua

Знайти чоловіка рідні так і не змогли, а потім отримали з РФ підтвердження того, що він помер ще у травні 2015 року. Свідоцтво про смерть Євгена Файніцького видано Відділом запису актів громадянського стану Міллеровського району Ростовської області РФ, а місцем смерті вказано місто Донецьк Донецької області.

Фото: http://don.gp.gov.ua

Що стало причиною смерті колишнього міністра терористів, тепер з'ясовуватимуть у прокуратурі Донецької області.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, Євген Файніцький вважався ставлеником Сергія Курченка на чолі "міненерго ДНР". Раніше він був одним із головних юристів Сергія Курченка.

З Курченком "ДНР" посварилася і навіть ввела проти нього санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram