ГоловнаСвіт

Країни ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії, - ЗМІ

У Німеччині не бачать жодних причин скасовувати обмеження проти РФ.

Країни ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії, - ЗМІ
Флаги России и ЕС
Фото: er.ru

Голови урядів ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії ще на півроку.

Про це виданню Handelsblatt розповіли можновладні німецькі чиновники.

За словами співрозмовників видання, продовження санкцій проти Росії погодять голови урядів Євросоюзу на саміті ЄС у грудні. Вони також уточнили, що канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує продовження санкцій.

"Санкції можуть пом'якшити тільки в разі дотримання Мінських домовленостей і передачі російсько-українського кордону під міжнародний контроль", - цитує Handelsblatt німецьких чиновників.

"Немає жодних причин скасовувати санкції", - заявив один зі співрозмовників видання з уряду ФРН.

Раніше офіційний представник прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона заявив, що на зустрічі прем'єр-міністра і канцлера Німеччини Ангели Меркель лідери двох країн домовилися зберегти санкції проти Росії до повного виконання Мінських угод.

Наприкінці жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що необхідно продовжити санкції проти Росії у зв'язку з недотриманням Мінських домовленостей.

"Ми докладно обговорили та поінформували наших латвійських партнерів, європейських партнерів, що в умовах подальшої неімплементації Мінських домовленостей виникає необхідність у продовженні санкцій, які були введені ЄС, іншими нашими країнами-партнерами", - наголошував Президент України.

Термін дії економічних санкцій Євросоюзу, введених проти Росії через ситуацію в Україні, минає наприкінці січня 2016 року. Для продовження обмежувальних заходів необхідне схвалення всіх 28 держав ЄС. Основною умовою зняття санкцій є виконання до кінця 2015 року Мінських домовленостей, досягнутих у лютому 2015 року. Росія, незважаючи на численні докази, продовжує заперечувати свою причетність до конфлікту на південному сході України.

На початку жовтня Євросоюз частково пом'якшив санкції проти Росії, дозволивши постачати в РФ компоненти ракетного палива. З-під дії обмежень вивели гідразин і його похідні, необхідні для заправки ракет, використовуваних у космічних програмах європейських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram