ГоловнаПолітика

Нову справу проти Корбана порушено через тиск на виборчком

Голові партії "УКРОП" загрожує від трьох до семи років в'язниці.

Нову справу проти Корбана порушено через тиск на виборчком
Фото: Сергей Нужненко

Кримінальне провадження, в рамках якого затримали лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана відразу ж після того, як суд у Чернігові не зміг обрати йому запобіжний захід, стосується погроз членам виборчої комісії в Дніпропетровську.

Нардеп Борис Філатов оприлюднив у своєму фейсбуці виписку з кримінального провадження.

"Тепер хоч знаємо, за що ще раз затримано Корбана", - написав він.

Зокрема 30 вересня близько 19:00 під час засідання виборчої комісії Дніпропетровської області на мобільний телефон голові комісії Юрієві Підлісному зателефонував чоловік, який назвався Геннадієм Корбаном, і почав погрожувати фізичною розправою.

Підлісний подав заяву в міліцію 1 жовтня.

Окрім того, 30-31 жовтня Корбан, перебуваючи в приміщенні Дніпропетровської міської виборчої комісії, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, поєднуючи свої дії з насильством і погрожуючи застосуванням насильства, перешкоджав виконанню своїх обов'язків членові виборчої комісії.

Голова міськвиборчкому Валентина Панкулич поскаржилася в міліцію 2 листопада.

Ці дії Корбана кваліфіковано за ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу - перешкоджання роботі виборчої комісії, вчинене за попередньою змовою, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, Корбана затримали в суботу, 31 жовтня. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і викраденні автомобіля.

Вранці у вівторок Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова у зв'язку із закінченням терміну затримання. Однак Корбана вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram