ГоловнаПолітика

МВС почало набір борців із наркотиками на зарплату у 9-12 тис. гривень

На зміну розформованому БНОН прийде Бюро протидії наркозлочинності

З 30 жовтня стартував конкурсний набір у Бюро протидії наркозлочинності, повідомляється на сайті МВС.

Нова структура створюється у структурі Національної поліції замість розформованого Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (БНОН) МВС.

Основна функція бюро - боротьба з розповсюдженням наркотиків на всіх рівнях, а також збір та обробка інформації для кримінального переслідування винних у наркозлочинах.

Завдяки змінам у структурі мінімізується корупційний ризик використання співробітниками бюро свого статусу з метою вимагання хабарів: агенти працюватимуть у складі мобільних оперативних груп по 10-15 осіб без прив'язки до адміністративно-територіальної одиниці.

Штат бюро буде сформований "з нуля": до відбору не допустять до 80% співробітників БНОН.

Конкурс на посади в бюро відкритий як для цивільних осіб, так і для досвідчених оперативних співробітників і слідчих.

Усі охочі кандидати зобов'язані пройти тест загальних навичок, який визначить вміння логічно мислити і рівень аналітичних здібностей, перевірку стану здоров'я, фізичної підготовки, психологічне тестування та співбесіду. Порівняно з відбором у патрульну поліцію, відбір у бюро буде доповнено тестом благонадійності, розробленим ізраїльськими фахівцями, і наркологічним тестом. Також до агентів бюро висуваються високі вимоги щодо фізичної підготовки.

Відбір проводиться на дві категорії посад у бюро: оперативних співробітників (агентів) і аналітиків. Перші будуть практичними співробітниками, тому ідеальний кандидат має перебувати у відмінній фізичній формі і володіти високим рівнем емоційного інтелекту, вміти налагоджувати контакти. Корпус аналітиків становитиме мозковий центр бюро, підсумки їхньої роботи надаватимуться підрозділам поліції для запобігання і припинення наркозлочинів.

Для співробітників бюро передбачено хорошу мотивацію у вигляді заробітної плати 9 - 12 тис. гривень і соціального пакету поліцейського.

Усіх кандидатів, які успішно пройшли відбір, відправлять на 200-годинний курс навчання. Програма навчання передбачає інтенсив з тактики та психології, а також майстер-класи від іноземних фахівців, серед яких агенти американської Drug Enforcement Administration (DEA).

Перші співробітники бюро розпочнуть роботи вже наприкінці січня 2016 року.

Онлайн-анкети приймаються на сайті МВС з 30 жовтня по 13 листопада 2015 року.

Нагадаємо, начальником Бюро протидії наркозлочинності став Ілля Ківа. Раніше він був заступником голови Донецької обласної міліції, потім перейшов на аналогічну посаду в ГУ МВС у Херсонській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram