ГоловнаПолітика

Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування

Член ЦВК потрапила до лікарні через вибори в Павлограді

Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування
Жанна Усенко-Черная
Фото: times.cv.ua

Член Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування і зараз перебуває в лікарні.

Про це сказав на брифінгу голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Щодо оголошення голодування Усенко-Чорної - ця інформація підтверджується. У мене не було можливості поспілкуватися з нею особисто сьогодні, оскільки вона перебуває в лікарні, і в той час, коли я дзвонив, якраз проводилися відповідні медичні процедури, але від дуже близької до неї людини я отримав підтвердження цієї інформації. Це є свідченням і одним із проявів того тиску, якого зазнають члени ЦВК, завжди приймаючи законну позицію в ухваленні рішень ЦВК", - сказав він.

За словами Охендовського, причиною голодування Усенко-Чорної став тиск, якого вона зазнала у зв'язку з подіями навколо другого туру виборів у Павлограді

Нагадаємо, у Павлограді на старті виборчої кампанії проживало понад 90 тис. виборців (необхідний мінімум для другого туру), а після голосування 25 жовтня у протоколі виявилося менш ніж 90 тис. 27 жовтня 9 членів ЦВК, у тому числі Усенко-Чорна, підтримали рішення, що в таких випадках другий тур не проводиться. Втім, після скандалу місцевий виборчком вирішив все ж провести другий тур у місті, а суд скасував рішення ЦВК.

Якби вибори у Павлограді пройшли в один тур, мером став би представник Опоблоку Анатолій Вершина. Друге місце на виборах посів боєць АТО Євген Терехов, також відомий як Джексон, який балотувався від "Укропу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram