ГоловнаПолітика

Проти Берлусконі порушили кримінальну справу через візит до Криму

Дії італійського екс-прем'єра підпадають під статтю КК

Проти Берлусконі порушили кримінальну справу через візит до Криму
Фото: EPA/UPG

Щодо колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі відкрито кримінальне провадження.

Про це на брифінгу повідомив народний депутат Георгій Логвинський, передає "Крым.Реалии".

За його словами, Кримінальний кодекс України, а саме стаття 332-1, передбачає кримінальну відповідальність осіб, які порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію. Так, за його словами, дії колишнього прем'єр-міністра Італії підпадають під цю статтю.

"Ми заявляємо, що незалежно від статусу і становища ми будемо залучати до відповідальності кожного, і Берлусконі не є винятком. Я вам демонструю документи від Генеральної прокуратури та Служби безпеки про те, що стосовно Берлусконі відкрито кримінальне провадження на території України за статтею 332, частина 1, а також за статтею 191 - "заволодіння майном", - заявив Логвинський.

Раніше СБУ заборонила Берлусконі в'їзд на територію України на три роки.

Фото: ru.krymr.com

Нагадаємо, Берлусконі і президент Росії Володимир Путін 11 вересня відвідали окупований Крим. Крім усього іншого, Путін провів Берлусконі у винні льохи "Массандри", де вони розпили пляшку 240-річного вина з колекції підприємства. Унікальне колекційне вино Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 привіз до Криму з Іспанії засновник "Масандри" граф Михайло Воронцов. У енотеці "Масандри" на момент анексії Криму зберігалося 5 пляшок Херес-де-ла-Фронтера, ще дві пляшки були продані на аукціоні Сотбіс в 1990-му і 2001 роках. Вартість пляшки такого вина, за різними оцінками, сьогодні становить від 100 до 150 тис. доларів. 17 вересня прокуратура Криму порушила з цього приводу кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram