ГоловнаСвіт

Комуністи і соціалісти відправили кабмін Молдови у відставку

Уряд Стрельця пропрацював лише три місяці.

Комуністи і соціалісти відправили кабмін Молдови у відставку
Валерий Стрелец
Фото: gov.md

Парламент Молдови в четвер висловив недовіру уряду Валерія Стрельця і відправив його у відставку. Цю пропозицію підтримали 65 місцевих депутатів, проти проголосували 18, пише Point.md.

Противниками відставки уряду стали фракції Ліберал-демократичної партії (партія Стрельця), Ліберальної партії та незалежні депутати "групи Юрія Лянке".

Найбільша фракція соціалістів закидає Стрельцю тривале перебування в закордонних відрядженнях. "Із 90 днів вашого керівництва кабінетом міністрів, пане Стрелець, третину часу ви роз'їжджали по закордонах. Країна горить, а ви все по Вашингтонах і Брюсселях", - цитує NOI.md голову ПСРМ Ігоря Додона.

Лідер Демпартії Маріан Лупу тим часом заявив, що Стрілець покривав колишнього прем'єра Влада Філата, підозрюваного в хабарництві. "Займається тільки справами партії і виступає в ролі адвоката Філата на телеканалах. Ми вважаємо неприйнятною таку поведінку", - заявив Лупу.

Комуніст Воронін звинуватив Стрельця в причетності до злочинних схем.

Стрелець же заявив, що відставка уряду призведе до нестабільності і катастрофічної ситуації в країні. Він сказав, що голосування за відставку - це акт зради європейського курсу і партнерів.

Нагадаємо, що Стрелець очолив уряд Молдови щойно 30 липня 2015 року. Попередній прем'єр Кирило Габурич пропрацював із лютого по червень 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram