ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Нафтогазу" заявив про можливість зниження тарифів на газ у 2016 році

Ціна газу спадає в усьому світі.

Голова "Нафтогазу" заявив про можливість зниження тарифів на газ у 2016 році
Андрей Коболев
Фото: yes-ukraine.org

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що 2016 року тариф на газ для населення, який становить 7,2 гривні за кубометр, можуть знизити.

"З добрих новин - ми бачимо падіння ціни на газ глобально. Газ стає не таким дорогим товаром, оскільки верхня планка ціни, яка зараз є на ринку, прив'язана до ринку. Тобто ціна 7 188 гривень [за тисячу кубометрів] є не повністю ринковою ціною, але вона за рахунок глобального падіння ціни на газ уже стала дуже близькою до ринкової. І ми очікуємо, якщо продовжиться тенденція падіння, то ця верхня планка в 7188 гривень буде переглянута в бік зниження", - сказав Коболєв журналістам у четвер, пише УНІАН.

Він нагадав, що меморандум із МВФ передбачає подальше підвищення тарифів до ринкового рівня. Але якщо гривня залишиться стабільною, а падіння цін на світових ринках триватиме, то ринковий рівень може стати нижчим за нинішній тариф.

"За умови, що ці два фактори будуть, ми очікуємо, що наступного року це може статися", - сказав Коболєв. МВФ не буде проти зниження максимальної ціни на газ для населення, якщо це буде обґрунтовано реальними ринковими процесами.

Перегляд тарифів, згідно з меморандумом з МВФ, очікується 1 квітня 2016 року.

Нагадаємо, що середньорічна ціна на російський газ для України 2016 року може становити 146,47 долара за тисячу кубометрів (без урахування експортного мита).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram