ГоловнаПолітика

Голова Об'єднання українців Росії спростував своє затримання

Люди в масках і з автоматами вилучили у нього вдома комп'ютери, ноутбуки, флешки і літературу.

Голова Об'єднання українців Росії спростував своє затримання
Валерий Семененко
Фото: krymr.com

Голова Об'єднання українців Росії Валерій Семененко спростував повідомлення про його затримання. Він розповів про обшук у його квартирі і розмову зі слідчим.

Як повідомляє "Радіо Свобода", за словами Семененка, люди в масках і з автоматами в доволі грубій формі вилучили у нього вдома комп'ютери, ноутбуки, флеш-картки, велику кількість літератури.

"Більшість питань слідчого стосувалися Бібліотеки української літератури в Москві, проти якої в 2010 році порушили, а потім призупинили кримінальну справу про причетність до поширення екстремістських матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в будівлі самої бібліотеки тривають обшуки, проведено вилучення деяких книг і журналів.

Посилаючись на слова директора бібліотеки Наталії Шаріної, повідомляє, що відновлено стару кримінальну справу - "у зв'язку зі зміною політичної ситуації" - як пояснили слідчі.

Як наголошується, в квартирі Наталії Шаріної також пройшли обшуки, вилучено документи, електронні носії, книги і журнали.

Нагадаємо, раніше син Семененка повідомляв про затримання батька, якого нібито доставили в Таганськую міжрайонну прокуратуру, а після багатогодинної розмови відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram