ГоловнаПолітика

Вибори Новоайдарської райради зірвалися через брак кандидатів

Списки партій-переможців виявилися занадто короткими.

Вибори Новоайдарської райради зірвалися через брак кандидатів
Архив
Фото: informator.lg.ua

Причина визнання виборів у Новоайдарську райраду (Луганська область) такими, що не відбулися, виявилася курйозною. Голосування відбулося без особливих проблем і всі дільничні комісії здали документи, а ТВК їх прийняли і склали протоколи про результати голосування.

І тут виявилося, що "Наш Край" отримав 14 місць у райраді, притому, що в списку, який партія зареєструвала, було тільки два кандидати. Крім того, лише сім кандидатів зареєструвала місцева організація ВО "Батьківщина", а за результатами виборів отримала дев'ять місць, повідомляє Комітет виборців України.

Місцева організація "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" отримала 11 місць. У списку партії було 32 кандидати.

У результаті в Новоайдарську райраду було визнано обраними 20 депутатів із 34, що менше від двох третин від кількісного складу. Відповідно до закону про місцеві вибори, це спричинило визнання виборів такими, що не відбулися.

Не обійшлося без курйозів і на виборах до селищної ради самого Новоайдара. 11 з 26 переможців на виборах звернулися із заявою про відмову реєструватися депутатами. Решта 15 осіб не зможуть приступити до виконання депутатських повноважень, поки не буде обрано більше від двох третин від усього складу сільради. Таким чином, Новоайдарська селищна виборча комісія буде змушена призначити повторні вибори в 11 округах. Тільки після обрання депутатів новообрана селищна рада зможе приступити до виконання своїх повноважень.

Нагадаємо, раніше вибори до міськради Сватового Луганської області визнали недійсними через помилки при друку бюлетенів.

У Донецькій області не відбулися вибори в Маріуполі і Красноармійську, оскільки бюлетені не були доставлені на дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram