ГоловнаПолітика

ГПУ порушила нову справу проти Андрія Клюєва

Екс-віце-прем'єру інкримінували привласнення коштів в особливо великих розмірах

ГПУ порушила нову справу проти Андрія Клюєва
Андрей Клюев
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва за підозрою у привласненні коштів в особливо великих розмірах, повідомляється на сайті ГПУ.

"У кримінальному провадженні щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Клюєва встановлено новий епізод злочинної діяльності. Злочинна угода полягала в укладенні фіктивної угоди між двома підконтрольними Андрію Клюєву підприємствами, із залученням 1,5 млрд грн кредиту державного банку, частина з яких була витрачена на придбання заставного майна, а 610 млн грн присвоєно на користь підконтрольного йому підприємства", - сказано в повідомленні.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, судячи з усього, справа стосується виділення "Укрексімбанком" 200 млн євро кредитів на розвиток "Заводу напівпровідників" братів Клюєвих. Раніше за цією угодою підозру оголосили братові Андрія Клюєва Сергію. Незабаром він втік з України.

Проти Андрія Клюєва розслідується кримінальна справа за підозрою у причетності до розгону Майдану 30 листопада 2013 року. Він перебуває у розшуку, переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram