ГоловнаПолітика

Клімкін спростував наявність конфлікту між МЗС і ГПУ

Міністр заявив, що антикорупційного прокурора назвуть до 1 грудня.

Клімкін спростував наявність конфлікту між МЗС і ГПУ
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що між зовнішньополітичним відомством і Генпрокуратурою немає жодних конфліктів на ґрунті створення Антикорупційної прокуратури, через що Україна нібито не отримає скасування віз до Євросоюзу.

"Створення Антикорупційної прокуратури - це створення, наприклад, генеральної інспекції всередині Генпрокуратури, це більш ефективне розслідування справ, які стосуються і минулої влади, і багатьох інших. Цю співпрацю ми будемо розвивати в тісній взаємодії з нашими партнерами. І знову ж, жодних конфліктів між інтересами Генеральної прокуратури немає", - цитує Клімкіна УНІАН.

За його словами, створення Антикорупційної прокуратури є ключовим пріоритетом і для України, і для європейських партнерів. "Ніхто не буде давати нам жодних поблажок", - наголосив Клімкін і додав, що "до 1 грудня мають бути чітко визначені кандидати".

Це ж заявив в інтерв'ю "Українським новинам" і генпрокурор Віктор Шокін. "Я впевнений, що до 1 грудня буде названо людину, яка й буде антикорупційним прокурором", - заявив він.

Раніше в ЗМІ була поширена інформація про те, що генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти плану дій щодо візової лібералізації, а це зриває можливе скасування віз до ЄС.

Окрім того, Шокін нібито пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, у діях якого, на його думку, є "ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram