ГоловнаСуспільствоВійна

Швейцарія відправила черговий гуманітарний вантаж на Донбас

"Вода Донбасу" і донецькі лікарні отримали реагенти.

Швейцарія відправила черговий гуманітарний вантаж на Донбас

Відділ гуманітарної допомоги уряду Швейцарії відправив на Донбас черговий вантаж із медикаментами та реагентами для очищення води - загалом 505 тонн, майже на 1 млн доларів. 31 вантажівка доправила вантаж у Красноармійськ, Маріуполь і Донецьк по обидва боки лінії розмежування, повідомляють на сайті Кабміну.

Комунальному підприємству "Вода Донбасу" в рамках нинішньої гуманітарної допомоги нададуть хімічні реагенти, зокрема: сульфат алюмінію, гіпохлорид кальцію і хлорне вапно на дезінфекцію питної води для місцевого населення по обидва боки лінії розмежування. Крім того, чотири лікарні в Донецьку забезпечать реагентами для лабораторних аналізів, цитостатичними препаратами й іншими медичними матеріалами. Аналогічний вантаж доправлять найближчим часом і у дві лікарні в Дніпропетровську.

Нагадаємо, в травні та червні 2015 року Швейцарія вже відправляла кілька гуманітарних місій в Україну. Тоді в Красноармійськ і Донецьк доправили 740 тонн хімічних речовин для очищення води, а також медичні матеріали в п'ять лікарень, завдяки чому в Донецьку вдалося забезпечити хіміотерапію кільком сотням хворих на рак пацієнтів, а в Дніпропетровську - здійснити регулярне очищення крові (гемодіаліз) пацієнтам із нирковою недостатністю протягом трьох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram