ГоловнаПолітика

ОБСЄ визнала вибори в Україні демократичними

"Агітаційна кампанія була конкурентною, а виборці мали широкий вибір"

ОБСЄ визнала вибори в Україні демократичними
Фото: ‏@OSCE_SMM

Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ ОБСЄ) заявляє про проведення місцевих виборів в Україні відповідно до міжнародних стандартів.

Про це на прес-конференції заявила голова місії Каєтана де Зулуєта.

"Спираючись на наше спостереження, вибори були добре організовані, і кампанія загалом продемонструвала прихильність до демократичних процесів", - сказала вона.

При цьому голова місії наголосила, що складність законодавства в Україні і домінування потужних політичних груп у виборчому процесі свідчить про необхідність подальшого вдосконалення.

Зулуєта також зазначила, що агітаційна кампанія була конкурентною, а виборці мали широкий вибір між партіями і кандидатами.

За її словами, представники БДІПЛ ОБСЄ мають намір і далі спостерігати за місцевими виборами в Донецькій і Луганській областях у разі їхнього проведення за українським законодавством.

"У ті регіони, де не пройшло голосування, де українська влада вважала за неможливе забезпечити відповідний рівень безпеки... можливо, нас (туди) запросять. Якщо так станеться, тоді ми зможемо провести нашу наглядову місію (на Донбасі)", - сказала вона.

При цьому Зулуєта наголосила, що вибори на Донбасі мають відбутися тільки відповідно до українського законодавства.

Нагадаємо, посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що очікує прискорення реформ в Україні після місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram