ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники затримали дельтаплан для контрабанди сигарет у Закарпатській області

Також затримано двох українців і один громадянин Угорщини

Прикордонники затримали дельтаплан для контрабанди сигарет у Закарпатській області
Фото: dpsu.gov.ua

Українські та угорські прикордонники затримали у Закарпатській області трьох осіб, які незаконно переправляли сигарети через кордон за допомогою дельтаплана.

Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

Політ дельтаплана зафіксував напередодні в п'ятницю прикордонний загін Чопського загону на ділянці "Салівка". Українські прикордонники поінформували всі компетентні органи й організували взаємодію з колегами з Угорщини.

"Пошук дельтаплана почався з обох боків кордону. Згодом співробітники Держприкордонслужби помітили невідомий апарат за допомогою тепловізійних пристроїв. Він починав зниження висоти. На затримання порушників у район можливого приземлення літального апарату вирушила група реагування Чопського загону. Незабаром прикордонники виявили дельтаплан і затримали його в районі с. Велика Добронь (в Ужгородському районі Закарпатської області)", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду літального апарату було встановлено, що це одномісний мотодельтаплан, обладнаний засобами навігації. Крім того виявлено 12 ящиків сигарет LM та Kompliment, легковий автомобіль Audi Q7 угорської реєстрації та затримано трьох чоловіків - двоє з них українці і один - громадянин Угорщини.

"Наразі пошукові дії з української та угорської сторони тривають. Попередньо встановлено, що виявлений літальний апарат належить правопорушникам з Угорщини", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 19 жовтня угорські правоохоронці затримали майже цілу зміну митників і прикордонних поліцейських на КПП "Захонь-Чоп" за підозрою у причетності до контрабанди з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram