ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві далі незаконно видобувають пісок

Несанкціонований піщаний кар'єр може призвести до екологічної катастрофи

У нелегальному піщаному кар'єрі біля Голосіївського національного парка триває видобуток піску, незважаючи на чинну заборону.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, раніше всю техніку у кар'єрі опечатали, а місце незаконного видобутку охороняли співробітники міліції. Однак у зв'язку з тим, що силовиків залучено до охорони порядку перед виборами і під час самого голосування, кар'єр залишився без охорони, чим і скористалися його "власники". З техніки зірвали пломби, після чого роботи з видобутку піску продовжилися.

Цьому намагалися перешкоджати активісти разом із директором національного парку. Однак до прибуття міліції більшість працівників втекли або сховалися в будівельних вагончиках.

До активістів вийшов представник добувача - Сергій Селезньов. Він представився співробітником юридичної фірми "Конкорд", однак документи, що підтверджують його особу, не надав. Співробітникам міліції чоловік заявив, що не показує документи невідомим людям на вулиці. Він також запевнив, що вся ця територія є його приватною власністю.

Разом з тим, незаконний видобуток піску у заповідній зоні, стверджують захисники природи, призвів до обміління річки Сіверка і висихання заболоченого лісу в заказнику Лісники. Через це гинуть вільшаники і червонокнижні рослини, тварини - зокрема, європейська болотяна черепаха.

За словами кореспондента LB.ua, по всій території кар'єру зустрічаються тушки загиблих бобрів і качок, місцевість загиджено відходами, стоїть дуже неприємний запах.

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram