ГоловнаПолітика

ЦВК виключила скасування виборів у Маріуполі

Охендовський заявив, що голосування відбудеться в будь-якому разі.

ЦВК виключила скасування виборів у Маріуполі
Фото: Макс Левин

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що вибори в Маріуполі відбудуться в будь-якому разі.

"У Маріуполі так само, як і в іншому населеному пункті, діють такі самі закони, як і на всій території України. Будь-який виборчий процес може завершитися тільки після встановлення результатів та їх офіційним оприлюдненням. Припинення виборчого процесу буде невиконанням реалізації виборчих прав громадян України, які гарантовані Конституцією", - заявив голова ЦВК на брифінгу в четвер.

Він додав, що припинення виборчого процесу в Маріуполі неможливе ні з боку ЦВК, ні з боку будь-якого органу судової влади.

Нагадаємо, напередодні голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припустив, що місцеві вибори в Маріуполі можуть бути скасовані.

Минулих вихідних Маріупольський територіальний виборчком ухвалив рішення про друк виборчих бюлетенів у друкарні газети "Приазовский рабочийй",яка належить бізнесмену Рінату Ахметову. Після цього ввечері 18 жовтня до міської друкарні у Маріуполі прийшли представники місцевих політичних партій і заблокували вхід у будівлю, вважаючи, що в цій друкарні бюлетені можуть друкувати з порушеннями. Правоохоронцям довелося врегулювати ситуацію, проте деякі активісти залишилися чергувати біля друкарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram