ГоловнаСуспільствоПодії

Харківських прикордонників зловили на переправленні нелегалів

В Україну всупереч закону впускали вихідців з Кавказу

Харківських прикордонників зловили на переправленні нелегалів
Фото: sbu.gov.ua

У Харкові СБУ спільно з прокуратурою і внутрішньою безпекою Держприкордонслужби виявили канал нелегального перенаправлення інозеців в Україну.

Про це повідомляється на сайтах СБУ, Держприкордонслужби та прокуратури Харківської області.

32-річний військовослужбовець Харківського прикордонного загону, один із керівників середньої ланки, використовуючи свої зв'язки в іноземних діаспорах Харкова та Москви отримував "замовлення" на організацію незаконного переправлення іноземців в Україну. Останні з різних причин не могли перетнути кордон законно через заборону в'їзду, перевищення терміну перебування, депортацію і т.д.

Нелегалів пропускали в міжнародному пункті пропуску "Харків-пасажирський" на Південному залізничному вокзалі Харкова. Відомості про в'їзд іноземців в Україну прикордонники не вносили в автоматизовані бази даних. У міграційних картах і паспортах мігрантів вони ставили підроблені дата-штампи, що свідчать про легальність їхнього перебування в Україні.

За кожного мігранта прикордонники отримували від 200 до 400 доларів.

Затримання двох прикордонників провели вчора. Старшого сержанта спіймали під час отримання 100 доларів, помічених флуоресцентною фарбою. Військовослужбовець отримав їх за пропуск громадянина Азербайджану, який порушив встановлений термін перебування в Україні.

Через кілька годин біля управління Харківського прикордонного загону затримали ще одного прикордонника. Під час огляду його автомобіля виявили паспортні документи та незаповнені міграційні карти.

Прикордонників усунили від виконання службових обов'язків.

Відкрито кримінальну провадження за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) і ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram