ГоловнаПолітика

Порошенко: Жодної причини оголошувати зараз мобілізацію немає

Восени відбудеться черговий призов військовозобов'язаних, але це не мобілізація

Порошенко: Жодної причини оголошувати зараз мобілізацію немає
Фото: www.president.gov.ua

Президент ПетроПорошенко впевнений, що зараз нема причин для оголошення мобілізації.

Про це він заявив на брифінгу в Івано-Франківську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніякої необхідності оголошувати зараз мобілізацію немає", - сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що в разі відновлення бойових дій Збройні силу України "повинні бути в повній бойовій готовності". "І це буде публічно оголошено з поясненням причин і всім іншим", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що восени відбудеться черговий призов військовозобов'язаних. "Але це не мобілізація, і їх у зону АТО відправляти не будуть", - підкреслив Президент.

Він також зазначив, що молодих людей, які підлягають призову, не забиратимуть в армію до проведення місцевих виборів. За словами Президента, чутки про те, що нібито військовозобов'язаних забиратимуть в армію прямо з виборчих дільниць, спрямовані на зрив виборчого процесу.

"Я думаю, що така інформація не випадково з'являється напередодні виборів для того, щоб спробувати зірвати виборчий процес. Очевидно, що ці питання (оголошення мобілізації та призову - ред.) вирішуються на рівні Президента і законодавства", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 13 жовтня ЗСУ завершили демобілізацію військовослужбовців, призваних під час третьої хвилі мобілізації (липень-вересень 2014 року).

Всього за шість хвиль мобілізації на службу пішли 210 тис. українців. 35 тис. прийшли в збройні сили добровольцями. Загальна кількість бійців, які брали або беруть участь у антитерористичній операції, становить майже 108 тис. чоловік. 93 тис. чоловік є безпосередніми учасниками бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram