ГоловнаПолітика

Насірову загрожує звільнення через саботаж люстрації

Голову ДФС притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Насірову загрожує звільнення через саботаж люстрації
Роман Насиров
Фото: 24tv.ua

Міністерство юстиції допустило звільнення глави Державної фіскальної служби Романа Насірова, якщо підтвердиться саботаж чиновником закону про люстрацію.

Про це на брифінгу сказала директор департаменту Мін'юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко.

"Міністерство фінансів, Національне агентство з питань державної служби, секретаріат Кабміну поставили питання про притягнення його (Насірова, - ред.) до дисциплінарної відповідальності. Ви повинні розуміти, що дисциплінарна відповідальність передбачає також і звільнення, тобто... він повинен виконати закон. Це буде предметом обговорення... Питання притягнення його до відповідальності і питання відповідності займаній посаді", - сказала вона.

Козаченко уточнила, що Насіров, зокрема, призначив керівником Управління Фіскальної служби в Києві Людмилу Демченко, яка підпадає під дію закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

За її словами, голова Фіскальної служби мав знати про цей факт, коли призначав Демченко на посаду.

Нагадаємо, перевірка Мін'юсту встановила, що 76 людей у керівництві ДФС потрапляють під люстрацію. При цьому 66 із мали б звільнити через 10 днів після того, як 16 жовтня 2014 року набув чинності закон "Про очищення влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram