ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила слідство у справі екс-начальника одеської міліції

Олегові Макусі загрожує від 5 до 10 років в'язниці.

Прокуратура завершила слідство у справі екс-начальника одеської міліції
Олег Макуха
Фото: mvs.gov.ua

Військова прокуратура Південного регіону закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні проти колишнього начальника Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області та його поплічника.

Відповідно до вимог КПК України, підозрюваним і їхнім захисникам надали матеріали кримінального провадження для ознайомлення, повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"Установлено, що колишній керівник Одеської міліції за поплічництва цивільної особи, теж колишнього працівника міліції, вимагав за забезпечення охорони громадського порядку під час виконання постанов суду про арешт майна пляжного клубу "Калетон" та усунення перешкод у взятті цього майна під охорону неправомірну вигоду в розмірі 20 тис. доларів США і під час отримання частини цих коштів - у сумі 15 тис. доларів США - був затриманий", - сказано в повідомленні.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб; карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна), вони перебувають під вартою.

Нагадаємо, начальника Одеського міськуправління МВС Олега Макуху, призначеного на цю посаду з 1 липня, затримали наприкінці серпня. Через кілька днів його звільнили з органів внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram