ГоловнаПолітика

Справу Єфремова направили до суду

Єфремову, Гордієнкові та Стояну загрожує до восьми років в'язниці.

Справу Єфремова направили до суду
Александр Ефремов
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура скерувала до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно трьох колишніх народних депутатів - Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка, Олександра Стояна.

Справу розслідували у зв'язку з ухваленням 16 січня 2014 року у протиправний спосіб "диктаторських законів". Обвинуваченим інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, від трьох до п'яти років в'язниці) КК України.

Інші підозрювані у скоєнні цих злочинів перебувають у розшуку. Серед них Віктор Янукович, Володимир Олійник, Ігор Калетник, додали в ГПУ.

Нагадаємо, 1 квітня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що у справі про "диктаторські закони" проходить 12 колишніх депутатів. 11 з них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували ухвалення цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (до Лічильної комісії не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (усі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія).

13 березня ГПУ оголосила в розшук Демидка, Пінчука, Скубашевського, Сухого і Зубчевського у справі "про диктаторські закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram