ГоловнаПолітика

Затримано кількох підозрюваних у підриві одеської СБУ (оновлено)

Вилучено арсенал вибухових речовин

Затримано кількох підозрюваних у підриві одеської СБУ (оновлено)
Архив

У вівторок правоохоронці затримали кількох підозрюваних у підриві одеського управління Служби безпеки України 27 вересня.

Як написав активіст "Ради громадської безпеки", а також кандидат у депутати від партії "Самопоміч" Руслан Форостяк у своєму фейсбуці, затримання відбулося на вулиці Парковій.

"Взяли таки "підривників" Одеського СБУ, на вулиці Парковій довелося оточити підлогу кварталу - виносили цілий арсенал вибухових речовин, виявилися ті самі любителі Путіна - "стара гвардія" слід аж до 19 лютого тягнеться..." - написав він.

Агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляє, що правоохоронці затримали двох осіб, причетних до вибуху. Як мінімум один затриманий під час затримання мав при собі зброю. Інший співрозмовник агентства також підтвердив факт затримання підозрюваних і зазначив, що це перші, але не останні підозрювані у цій справі.

Одеське видання "Думская" з посиланням на джерела в прокуратурі уточнює, що обшук на невеликому складі на Парковій вулиці був учора. Правоохоронці вилучили детонатори і толові шашки.

За даними видання, затримано трьох причетних до вибуху, ще двоє розшукуються.

Нагадаємо, 16 жовтня під час візиту до Одеси президент України Петро Порошенко заявив про затримання особи, причетної до вибуху.

На початку п'ятої ранку неділі, 27 вересня, під будівлею Управління СБУ в Одеській області, розташованою на перехресті вул. Катерининської і Єврейської, прогримів вибух. У результаті спрацьовування вибухового пристрою отримали пошкодження сама будівля УСБУ, а також повибивало шибки у вікнах усіх довколишніх споруд. Унаслідок вибуху жертв і постраждалих не було. Потужність вибуху оцінили у 5-6 кг у тротиловому еквіваленті. За фактом вибуху міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram