ГоловнаПолітика

Порошенко доручив розглянути можливість позбавлення нардепів мандата за прогули

Відповідальність за пропуски засідань парламенту передбачено у США, Великобританії, Канаді

Порошенко доручив розглянути можливість позбавлення нардепів мандата за прогули
Фото: volyanarodu.com.ua

Президент Петро Порошенко доручив Конституційній комісії розглянути питання дострокового позбавлення народних депутатів їхнього мандата за прогули засідань Верховної Ради без поважних причин.

Про це йдеться у відповіді Президента на електронну петицію №22/000248-еп.

"Я звернувся до голови Конституційної комісії, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням на засіданні робочої групи Конституційної комісії з питань організації державної влади та децентралізації розглянути питання про внесення зміни до статті 81 Конституції щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України в разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України протягом однієї чергової сесії", - йдеться у відповіді.

Порошенко наголосив, що прогули засідань Ради властиві українському парламентаризму. При цьому він звернув увагу на той факт, що встановлення відповідальності народних представників за пропуск без поважних причин засідань парламенту є поширеним явищем у демократичних державах світу, зокрема: США, Великобританії, Португалії, Канаді, Бразилії, Індії.

Нагадаємо, електронна петиція про позбавлення депутатського мандата за три пропуски пленарних засідань без поважних причин набрала 25 тис. підписів, необхідних для розгляду Президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram