ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі активісти пікетували друкарню

У друкарні вже надруковано майже 200 тис. бюлетенів.

У Маріуполі активісти та представники партій пікетували друкарню видання "Приазовський робітник", де повинні надрукувати бюлетені на місцеві вибори 25 жовтня.

Партії, які називають себе "демократичними силами", заявляють, що друкарня виготовить більше бюлетенів і буде використовувати їх для фальсифікацій на користь Опозиційного блоку, повідомляє "Громадське ТБ".

Керівник друкарні Микола Токарський повідомив, що вже надруковано майже 200 тис. бюлетенів.

Пікет почався з того, що на виїзне засідання територіальної виборчої комісії в приміщенні друкарні не пустили членів ТВК від "демократичних сил". Однак, за словами голови ТВК Ірини Юр'їної, засідання не відбулося через відсутність кворуму. Друку бюлетенів не зупинили.

Друк відбувався без присутності членів контрольної комісії ТВК. Як зазначають представники партії "Сила людей", бюлетені з позначкою "брак" насправді мало чим відрізняються від "правильних", і їх можна буде використовувати для фальсифікацій.

Близько опівночі до будівлі друкарні приїхав підрозділ "Правого сектору", який дислокується під Маріуполем. Було оголошено про загальну мобілізацію ПС на Маріуполь, якщо з виборчим процесом не буде "наведено лад".

Наступне засідання, на якому планували вирішити питання використання надрукованих бюлетенів чи друку нових, мало відбутися 19 жовтня о 16:00, але його скасували, оскільки не всі бюлетені на той момент ще були надруковані.

Як відомо, 16 жовтня ЦВК скасувала повноваження 7 членів маріупольського тервиборчкому, а чотирьом замінила. Раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припустив скасування місцевих виборів у Маріуполі, якщо ситуація там загостриться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram