ГоловнаПолітика

Колобова мало не випустили з-під варти в Іспанії

Захист передав в Інтерпол підроблений лист із проханням про звільнення екс-міністра з-під варти

Колобова мало не випустили з-під варти в Іспанії

Генеральна прокуратура не допустила незаконного звільнення з-під варти затриманого в Іспанії екс-міністра фінансів України Юрія Колобова.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

В українському бюро Інтерполу повідомили, що до них надійшов запит про надання додаткової інформації про Колобова. До цього запиту була додана копія листа із нібито підписом заступника генерального прокурора України Юрія Столярчука, в якому йшлося, що Колобов у цій справі проходить як свідок, а не підозрюваний.

"Зазначеного листа посадові особи Генеральної прокуратури України не видавали і не підписували, інформація, яку містить він про статус Колобова, не відповідає дійсності, і лист є підробленим", - наголосили в Генпрокуратурі, зазначивши, що лист надали захисники екс-міністра.

У відомстві нагадали, що оскільки Колобов перебуває під вартою в Іспанії, ГПУ 23 березня відправляла запит про його екстрадицію в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. При цьому екс-міністр звертався до суду з проханням про своє звільнення під заставу.

Нагадаємо, у вересні 2014 року СБУ відкрила кримінальне провадження проти Юрія Колобова

й інших колишніх членів уряду Миколи Азарова за підозрою в розтраті державного бюджету. У СБУ повідомляли, що Колобов та інші можновладці організували випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд за рахунок Фонду національного добробуту РФ. Крім того, за даними СБУ, колишні чиновники також незаконно переказали комісію в розмірі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ у Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

Генпрокуратура також розслідує кримінальне провадження проти Колобова за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів. Кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). 20 січня 2015 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Колобова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram