ГоловнаПолітика

Янукович подав до суду на Україну

Президент-утікач хоче не допустити заочного процесу.

Янукович подав до суду на Україну
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович подав на Україну позов до Європейського суду з прав людини.

Про це з посиланням на реліз англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP повідомив прес-секретар Януковича Юрій Кірасир.

"Підставою для подання позову стало порушення проти Віктора Федоровича Януковича безлічі безпідставних кримінальних справ, порушення його права на справедливий і незалежний судовий розгляд і його політичне переслідування нинішньою владою як свого опонента", - йдеться в повідомленні.

Серед причин подання позову вказано рішення Печерського суду Києва від 27 липня 2015 року про початок процедури заочного засудження Януковича, а також відмову Генеральної прокуратури України взяти свідчення за місцем його фактичного проживання (Ростов-на-Дону, РФ) або в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, Янукович у суді ЄС також оскаржить санкції європейських країн.

Розпочата ГПУ процедура заочного засудження в разі винесення обвинувального вироку дозволить конфіскувати майно Януковича.

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що син Віктора Януковича Олександр подав позов проти України в Європейський суд з прав людини через те, що українська влада забрали у нього 100% акцій Всеукраїнського банку розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram