ГоловнаПолітика

У Київоблраду від БПП іде засновник донецької мережі "Обжора" (оновлено)

Луценко пообіцяв зняти скандального кандидата з виборів

У Київоблраду від БПП іде засновник донецької мережі "Обжора" (оновлено)
Фото: http://vlada.io

У Київську обласну раду від партії "Блок Петра Порошенка - Солідарність" йде В'ячеслав Соболєв - власник мережі супермаркетів "Обжора", що працює на території "ДНР".

На сайті ЦВК зазначено, що Соболєв балотується у виборчому окрузі №33.

На сайті "Обжори" доступний перелік 15 магазинів мережі. 14 з них працюють на підконтрольній сепаратистам території, при цьому 11 - у Донецьку.

Журналіст Денис Казанський пише у своєму фейсбуці, що торгова мережа "Обжора" уникла долі інших мереж супермаркетів, таких як "АТБ", "Ашан", "Метро", "Лелека", "Епіцентр" у Донецьку та Луганську, які захопили бойовики. За даними Казанського, "Обжорі" вдалося домовитися з бойовиками. Так, у магазинах мережі роздавали листівки з агітацією за сепаратизм, а біля входу вивішували прапори "ДНР".

На офіційному сайті "ДНР" є дані, які вказують, що "Обжора" співпрацює з "міністерством економічного розвитку ДНР".

Фото: http://vlada.io

Як пише Казанський, Соболєв народився в Єнакієвому у 1972 році, у 1990-х зайнявся торгівлею, у 1997-му відкрив у Донецьку перший магазин "Обжора". У 2005 році на деякий час був призначений заступником мера Донецька Олександра Лук'янченка. У 2011 році Соболєв одружився з колишньою дружиною російського співака Миколи Баскова - Світланою Шпігель. Батько Світлани Борис Шпігель - впливовий російський фармацевтичний магнат і колишній сенатор. У новині про весілля Соболєва та Шпігель газета Ріната Ахметова "Сегодня" називала бізнесмена другом Віктора Януковича.

Оновлення 12:00. Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко у фейсбуці відреагував на цю новину, заявивши, що Соболєва знімуть з виборів. При цьому він зазначив, що той має документ про продаж своєї частки в "Обжорі" ще у 2007 році. Проте Луценко пообіцяв провести внутрішньопартійне розбирання з цього приводу.

Оновлення 13:19. Сам Соболєв у своєму фейсбуці заявив, що зніме свою кандидатуру з виборів, якщо підтвердиться хоча б один факт, викладений Казанським.

Він спростував свою причетність до "Обжори" і повідомив, що розлучився зі Шпігель і одружився вдруге.

"З приводу донецького супермаркету «Обжора» - не маю жодного стосунку до цього супермаркету. Так, я був одним із засновників цієї компанії 2007 року, і того самого року вийшов зі складу власників... У Києві я мешкаю вже 8 років. Моя дружина родом із Вінницької області", - написав він.

Соболєв доклав свідоцтво про шлюб з Інною Вільчинською від 31 липня 2015 року.

Він заявив, що за поширенням неправдивої інформації проти нього стоїть партія "УКРОП".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram