ГоловнаПолітика

З 17 жовтня зареєструвати бізнес можна буде за добу

Тепер українцям не доведеться контактувати з чиновниками фіскальної служби.

З 17 жовтня зареєструвати бізнес можна буде за добу
Фото: www.dyvys.in

Набули чинності спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний обмін інформацією між відомствами в режимі онлайн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

"ДФС до останнього не йшла на такі радикальні зміни. Але після того, як особисто міністр фінансів втрутилася в ситуацію, ми також підписали спільний наказ з Мінфіном про онлайн обмін інформацією з наших реєстрів та про реєстрацію податковими органами в онлайн режимі тих підприємців, які зареєструвалися в Міністерстві юстиції", - сказав на брифінгу глава міністерства Павло Петренко.

За його словами, для українців це означає, що ключовою і найбільш проблемною в спілкуванні орган - ДФС - фактично прибрав необхідність контакту громадян, які бажають запустити свій бізнес, з чиновниками фіскальної служби.

"Якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін'юсту, кожні дві години ця інформація в електронному вигляді потрапляє в інші органи. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру. Простіше кажучи, якщо ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, до кінця дня ви вже будете стояти на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих органах і стояти в чергах", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що наступні два тижні система працюватиме в тестовому режимі.

Нагадаємо, у Києві 16 жовтня відкрився центр надання адмінпослуг у форматі open space.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram