ГоловнаЕкономікаДержава

Україна закуповує на окупованих територіях 40 тисяч тонн вугілля в день

Приблизно таку саму кількість вугілля Україна постачає з контрольованої території Донбасу.

Україна закуповує на окупованих територіях 40 тисяч тонн вугілля в день
Фото: jsw.pl

У рамках підготовки до опалювального сезону уряд України щодня закуповує близько 40 тис. тонн антрацитового вугілля з непідконтрольних українській стороні територій Донбасу на суму понад 40 млн грн.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік, передає УНІАН.

"Поки що працює логістика з неконтрольованої зони. Антрацитове вугілля все йде з неконтрольованої території. Всі шахти там, там є вугілля і поки що його можна постачати", - зазначив він, додавши, що приблизно таку саму кількість вугілля Україна постачає з контрольованої території Донбасу.

Заступник міністра повідомив, що середня ціна постачання вугілля з Донбасу становить близько 1,1 тис. грн за тонну, при цьому купувати вугілля на зовнішніх ринках для України зараз недоцільно, оскільки ціна на імпортне вугілля майже вдвічі вища і становить від 1,8 до 2 тис. грн за тонну.

Светелік також нагадав, що на 1 листопада Україна планує запасти на своїх складах 3,2 млн тонн вугілля, які необхідні для успішного проходження опалювального сезону, а станом на 16 жовтня запаси вугілля на складах становлять 2,5 млн тонн вугілля.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що на складах ТЕС накопичено 2,5 млн тонн вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram