ГоловнаПолітика

У Насірова знайшли ще одну незадекларовану квартиру в Лондоні

Головний фіскал України порушив закон під час заповнення декларації.

У Насірова знайшли ще одну незадекларовану квартиру в Лондоні
Фото: politica-ua.com

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров має ще одну квартиру в Лондоні, якої не вказав у своїй декларації про доходи за 2014 рік.

Про це пишуть "Наші гроші", публікуючи виписки з британського реєстру нерухомості.

Мова йде про квартиру №22 в будинку Фоллоуфілд по вулиці Леннокс Роуд у Лондоні (Flat 22, Fallowfield, Six Acres Estate, London N4 3PA). Квартира трикімнатна, її приблизна вартість - 241 тис. фунтів.

Квартиру Насіров купив 2005 року за 120 тис. фунтів, кошти взяв у кредит у банку HSBC Bank PLC.

На той момент він працював у приватних міжнародних компаніях і мав приватний бізнес у Лондоні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Насіров володіє квартирою в Лондоні, якої не вказав у декларації. Після оприлюднення цієї інформації Насіров заявив: "Квартира в Лондоні не є моєю власністю, і моя декларація була заповнена відповідно до законодавства України". Формально це дійсно так, оскільки право власності на обидві квартири оформлено як довгострокову оренду. У Лондоні, як правило, власником нерухомості є місцева громада.

Однак українське законодавство під час заповнення декларації про доходи зобов'язує надавати інформацію про все майно, яке перебуває і у власності, і в оренді чи іншому праві користування декларанта. У декларації Насірова за 2014 рік у відповідному розділі про нерухомість стоять прочерки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram