ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко затвердив стратегію патріотичного виховання

Дітей навчать, як любити Україну

Порошенко затвердив стратегію патріотичного виховання
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у вівторок підписав указ про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Про це повідомила прес-служба президента.

Стратегія спрямована на виховання патріотизму та затвердження любові до України, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних цінностей українського народу.

У стратегії наголошується, що формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді має здійснюватися на прикладах героїчної боротьби українського народу, зокрема, князівських часів, українських козаків, Українських Січових Стрільців, армій Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, учасників антибільшовицьких селянських повстань, загонів Карпатської Січі, Української повстанської армії, українців-повстанців у сталінських концтаборах, учасників дисидентського руху, на прикладах мужності і героїзму учасників революційних подій в Україні в 2004-му, 2013-2014 роках та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, влітку цього року уряд створив міжвідомчу комісію з національно-патріотичного виховання на чолі з міністром культури В'ячеславом Кириленком.

У грудні минулого року, представляючи програму діяльності уряду, прем'єр Арсеній Яценюк анонсував впровадження національно-патріотичного виховання у школах і дитсадках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram