ГоловнаКультура

Фільм Паоло Соррентіно "Юність" відкриє відремонтований "Жовтень"

Кінотеатр відкриється 18 жовтня

Фільм Паоло Соррентіно "Юність" відкриє відремонтований "Жовтень"
Кадр из фильма "Юность"
Фото: Festival de Cannes

Фільм італійського режисера Паоло Соррентіно "Юність" стане першим, який покажуть у відреставрованому кінотеатрі "Жовтень".

Про це повідомляють дистриб'ютори стрічки.

Картину покажуть у день офіційного відкриття кінотеатру "Жовтня" 18 жовтня.

"Юність" Паоло Соррентіно відібрали в основний конкурс Каннського кінофестивалю. Попередній фільм режисера, "Велика краса", також отримав прем'єру в Каннах, а взимку 2013 року став найкращим європейським фільмом. У березні 2014-го картина Соррентіно отримала "Оскар" у номінації "Кращий неангломовний фільм".

Новий фільм режисера - англомовний, головні ролі в ньому виконали Майкл Кейн, Харві Кейтель і Рейчел Вайс. За сюжетом, відомий диригент і композитор отримує замовлення від Її Величності королеви Єлизавети II, але не може його виконати, оскільки переживає екзистенційну кризу.

Дистриб'ютори відзначають, що "Юність" також покажуть у кінотеатрі "Жовтень" на серії допрем'єрних показів, які пройдуть перед виходом картини в широкий прокат 29 жовтня.

Нагадаємо, що директор кінотеатру Людмила Горделадзе підтвердила, що "Жовтень" відкриється вчасно. Кінотеатр "Жовтень" підпалили в жовтні минулого року, під час показу фільму з програми "Сонячний зайчик" кінофестивалю "Молодість". Незабаром після події міліція затримала двох підозрюваних у підпалі, і нещодавно Голосіївський районний суд Києва засудив двох обвинувачених у підпалі столичного кінотеатру "Жовтень" до трьох і двох років в'язниці умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram