ГоловнаЕкономікаБізнес

"АрселорМіттал Кривий Ріг" підтримує обмеження експорту брухту

В Україні скоротився обсяг брухтозаготівлі

"АрселорМіттал Кривий Ріг" підтримує обмеження експорту брухту
Фото: manipulyator99.ru

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР, Кривий Ріг) має проблеми з забезпеченням виробничого процесу брухтом чорних металів. Про це йдеться у відповіді прес-служби підприємства на запит Delo.UA.

"Так, звичайно, складності є. У першу чергу це пов'язано зі скороченням обсягу ломозаготовки в Україні з причини щодекадного зниження ціни", - йдеться у відповіді АМКР.

На питання про причини збільшення обсягів експорту сталевого брухту незалежними вторметами у прес-службі зазначили, що відвантаження брухту на зовнішні ринки "безпосередньо пов'язане з високою ціною порівняно з ціною на внутрішньому ринку, а також видом оплати".

У АМКР підтримують пропозицію інших металургійних компаній і галузевих об'єднань про необхідність обмеження експорту брухту з України. "Ми також підтримуємо обмеження експорту брухту з України, оскільки брухтозаготівля в Україні не забезпечує потребу металургійних підприємств", - йдеться у відповіді прес-служби АМКР.

При цьому на криворізькому підприємстві зазначають, що не мають основного постачальника металобрухту. "Наразі підприємство працює з кількома великими постачальниками металобрухту, середньомісячне відвантаження яких становить 25 тис. т, і ще кількома постачальниками, відвантаження яких 5 тис. т", - відповіли в "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму розпорядженні 7 вересня 2015 року зажадав від міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса у терміновому порядку внести пропозиції щодо нормалізації ситуації із забезпеченням металургійних підприємств країни брухтом чорних металів.

7 серпня "Металургпром" та об'єднання трубних підприємств України "Укртрубопром" направили лист на адресу А. Яценюка, в якому відзначали різке погіршення постачання брухтом чорних металів метпідприємств і просили уряд допомогти у вирішенні цієї проблеми.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна" за 8 міс. 2015 експорт брухту чорних металів з України збільшився на 56%, або на 59,8% (залежно від порівнянної бази) порівняно з аналогічним періодом 2014 року - до 992,853 тис. т (за вісім місяців 2014 року, за даними митної служби, експортовано 636,266 тис. т, за даними Держстату - 621,267 тис. т). У грошовому вираженні експорт зріс на 10,6-22,7% - до $241,901 млн ($202,205 млн і $197,145 млн відповідно).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram